Суспільство

На ЗНО більше не складатимуть російську мову

Із переліку предметів для проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2018 року викреслено російську мову. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Вадим Карандій. За його словами, перелік предметів, із яких можна скласти ЗНО в 2018 році, традиційний, але зменшився на один і цього року налічує 11 предметів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До уваги чернігівських абітурієнтів: новації ЗНО — 2018

«Це предмети з навчальних планів загальноосвітніх навчальних закладів. Щодо предмета, який був вилучений, то це російська мова, у зв’язку з тим, що обсяг замовлення на відповідний тест був невисокий. Російська мова стоїть поміж інших мов, які є в Україні, зокрема, польської, угорської, румунської, молдовської, з яких тестування не відбувається», – сказав Карандій.

За його словами, тестування проходитиме за таким графіком: 22 травня – математика, 24 травня – українська мова та література, 29 травня – іспанська, німецька та французька мови, 1 червня – англійська мова, 4 червня – біологія, 6 червня – історія України, 8 червня – географія, 11 червня – фізика, 13 червня – хімія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тести ЗНО друкуватимуть шрифтом Брайля

Кожному учаснику ЗНО дається право обрати для складання тестів до 4 предметів з 11. Так само, як і у попередні роки, у 2018 році передбачається додаткова сесія ЗНО, що пройде з 2 до 11 липня. Реєстрація для участі у ЗНО-2018 триватиме з 6 лютого до 19 березня. Зміни до реєстраційних даних можна буде внести до 2 квітня. Основна сесія ЗНО триватиме з 22 травня до 13 червня включно.

Джерело: УНІАН

Ще статті по темі

Back to top button