Суспільство

Начальник відділу освіти Бахмаччини Журба програла суд проти підлеглої

ЧЕline вже писав про те, що директор Бахмацького районного будинку дитячої та юнацької творчості Наталія Швидка була змушена захищати свої права у районному суді.

Керівнику дитячого закладу виписувала догани та погрожувала звільненням начальник відділу освіти Бахмацької РДА Лариса Журба. Причина тиску на директора – банальна непокора.

На новостворений гурток військово-патріотичного виховання, який нещодавно відкрився у будинку творчості, директор не влаштувала керівником вчителя музики, за якого замовила слово головна освітянка району – Лариса Журба.

«Вони зразу почали на мене тиснути – ви повинні відкрити гурток і взяти нашу людину. А наша людина – це Луценко Вікторія Юріївна, яка за фахом учитель музики. Я сказала, що я її не прийму на військово-патріотичний гурток, бо на такій посаді може бути або АТОвець, вчитель захисту Вітчизни, або в окремому випадку вчитель історії», — розповідає директор  Бахмацького районного будинку дитячої та юнацької творчості Наталія Швидка.

Натомість директор школи взяла на цю посаду вчителя, який відповідає вимогам Міносвіти, – учасника АТО.

«Я приймаю на посаду вчителя захисту Вітчизни із Дмитрівської школи, він ще й АТОвець. Яресько Олександр Григорович. Тоді як я прийняла Яреська, все й розпочалося», — каже  Наталія Швидка.

Після цього Наталія Швидка почала отримувати догани від своєї безпосередньої керівниці Лариси Журби. А те, що догани були безпідставні і незаконні, довів Бахмацький районний суд, у якому й розглядали позов Наталії Швидкої щодо захисту своїх прав. Суд проти відділу освіти району директор дитячого закладу виграла. До речі, на засіданні були присутні і батьки тих дітей, які вчаться у Будинку творчості. Вони прийшли підтримати Наталію Швидку.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Шкода, що освітою в нашому районі керує така некомпетентна особа, яка майже кожен свій робочий день починає зі склянки оковитої.

Back to top button