Суспільство

Наймолодшим лауреатом цьогорічної Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року» став хлопчик з Чернігівщини

З нагоди Дня рятівника, за традицією, відбудеться церемонія нагородження переможців Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року». Цьогорічні лауреати — це звичайні громадяни, професійні рятувальники, які, ризикуючи власним життям, врятували життя іншим.

Про це ЧЕline повідомили у Прес-служба ДСНС України.

Серед десяти героїв наймолодшим лауреатом Акції є 6-річний Роман Фесюн з Чернігівщини.

24 березня 2016 року у с. Рогізки Сновського району, в одному з приватних житлових будинків сталася пожежа. Залишившись цього дня за старшого зі своїми півтора та трирічним братиками, Роман і не підозрював, що стане героєм.

Граючись в очікуванні мами, діти опинилися за крок від біди – через несправну електропроводку в кімнаті спалахнула пожежа. Але маленький Роман не розгубився – він самотужки виніс своїх братиків із палаючої оселі. На момент прибуття пожежників полум’я встигло охопити кімнати та дах будинку. Вогонь винищив і покрівлю, і перекриття оселі, але завдяки злагодженим і оперативним діям вогнеборців вдалося не допустити подальшого поширення пожежі.

Односельці не стали байдужими до біди матері, яка сама виховує дітей, та зібрали багатодітній сім’ї гроші на нову оселю.

Познайомитися з маленьким героєм можна буде вже 18 вересня, під час церемонії нагородження всіх 10-ти лауреатів Акції, що відбудеться об 11 год. на території пожежної частини № 25 у Києві за адресою: вул. Маршала Малиновського, 6.

Ще статті по темі

Back to top button