Суспільство

Найсильнішим шахістом серед учасників АТО став чернігівський боєць (Фото)

Минулими вихідними до Чернігова з усієї України з’їхалися учасники бойових дій, аби визначити з проміж себе найсильнішого шахіста та шашкіста.

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Це був перший подібний турнір в Україні. Одинадцять спортсменів з восьми областей України: Чернігівської, Київської, Запорізької, Одеської, Харківської, Кіровоградської, Волинської та Тернопільської провели між собою ігри по круговій системі.

Змагання  проводились за принципом бліц-турніру — на шахову партію відводилось 20 хвилин, плюс 5 секунд на хід кожному учаснику, починаючи з першого ходу. У поєдинках з шашок кожному спортсмену на партію давалося по 10 хвилин часу.

Високий рівень турніру засвідчувався тим, що серед його учасників п’ятеро мають титул кандидатів у майстри спорту. Всі партії пройшли в гострій та безкомпромісній боротьбі. Переможцем турніру шахістів став представник з Чернігова — боєць роти поліції спеціального призначення «Чернігів» молодший лейтенант поліції Андрій Леоненко. Друге та третє місце посіли відповідно Олександр Єрмаков з Запорізької області та Іван Урупа з Волині.

Змагання з шашок зібрали дещо меншу кількість спортсменів — 6. І тут перемогу святкував учасник з Одещини Петро Сигиді. Віце чемпіоном став знову ж таки Олександр Єрмаков з Запорізької області, а третє почесне місце виборов знову наш земляк Андрій Леоненко.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button