Суспільство

Найцікавіше з програми «Аргумент Гончарової»

  1. Приватизувати не можна віддати. Спецкор «Радіо-Ера» Наталія Чекаль про можливий сценарій передачі ОПЗ Дмитру Фірташу за борги

Апеляційний суд Одеської області 10 травня підтвердив рішення Стокгольмського арбітражу щодо боргу Одеського припортового заводу перед компанією «Остхем» олігарха Дмитра Фірташа.

Нагадаємо, 16 жовтня 2016 року Стокгольмський арбітражний суд задовольнив позов компанії «Остхем» щодо стягнення з ОПЗ понад 250 мільйонів доларів.

Відповідно, борг перевищує вартість самого заводу.

Чи можливий варіант передачі ОПЗ Дмитру Фірташу за борги? — на це запитання відповіла  спеціальний кореспондент «Радіо-Ера» Наталія Чекаль, яка протягом двох років відстежує перебіг подій із приватизації ОПЗ, а також справу «Фірташ-ОПЗ».

«…У цій справі існує доволі дивна колізія: дві провальні приватизації, звільнений голова Фонду держмайна. Борг ОПЗ перед Дмитром Фірташем налічує 250 мільйонів доларів, тоді як остання вартість для приватизації була занижена до 150 мільйонів, тобто суми непорівнянні, отже, існує ймовірність, що Дмитро Фірташ може забрати ОПЗ за борги.

Урядовці в цьому контексті заговорили про змову. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав це цілеспрямованою змовою судової гілки з Дмитром Фірташем. За його словами, Фірташ має більший вплив на судову систему, ніж сама держава…», — заявила спецкор «Радіо-Ера» по справі ОПЗ Наталія Чекаль у програмі «Аргумент Гончарової».

Також до теми можливого банкрутства та передачі ОПЗ Дмитру Фірташу в програмі «Аргумент Гончарової » долучився Олександр Рябченко, доктор економічних наук, директор Інституту економічної безпеки

Коментар Олександра Рябченка стосовно ОПЗ:

«…Покупці завжди існують, питання – в умовах продажу. Держава здатна загальмувати процес банкрутства, але кращий вихід із ситуації – приватизація. Знайти інвестора, який купить і укладе договір із кредитором. Сторони самі знайдуть вихід без державної участі.

Є багато підприємств, які мають величезні борги, але якщо вони працюють і технічно забезпечені, то такі підприємства, як ОПЗ, не виходять на ліквідацію. Вони поступово повертають борги і це не є катастрофічною ситуацією…»

Аргумент Гончарової. Одеський припортовий завод може збанкрутіти. 11.05.2017

  1. Журналісти – молодці, ми ж маємо лише спостерігати за процесом, не даючи йому оцінок, — В.Уколов щодо матеріалів «Слідство.Інфо» у справі П.Шеремета

Жодних політичних спекуляцій із боку журналістів – лише плідна співпраця з правоохоронцями.

Віктор Уколов в ефірі «Радіо-Ера» заявив, що на нові матеріали від журналістів «Слідство.Інфо» щодо вбивства Павла Шеремета тепер обов’язково мають звернути увагу слідчі у цій справі. Так, саме й автори фільму «Вбивство Павла» неодмінно захочуть співпрацювати з правоохоронними органами.

Адже контроль громадськості – мало не найголовніший чинник у якнайшвидшому розкритті будь-яких справ. Резонансну справу Гонгадзе як приклад навів колишній журналіст, нині політтехнолог В.Уколов під час розмови в студії в програмі «Аргумент Гончарової».

Від першої особи: Віктор Уколов (12.05.2017)

Програма «Аргумент Гончарової» з ведучою Тетяною Гончаровою слухайте на Радіо Ера Фм кожного буднього дня з 17.00 до 20.00

Дзвоніть у студію за телефоном +380-44-536-96-00

Надсилайте листи на email: [email protected]

Повністю програму дивіться на офіційному YouTube-каналі студії

Всі новини «Аргумент Гончарової» у спільноті у Facebook:

www.facebook.com/radioeramedia/

Ще статті по темі

Back to top button