Суспільство

Нардеп Микитась хоче купити російський банк

Депутат Верховної Ради від Чернігівщини, забудовник Максим Микитась і російський бізнесмен Павло Фукс подали до Національного банку документи на купівлю Промінвестбанку.

Про це повідомляє сайт «Чернігівщина: події і коментарі», посилаючись на агентство «Українські новини».

У прес-службі НБУ підтверджують, що двоє громадян України подали пакети документів для погодження набуття прямої істотної участі в Промінвестбанку, але не називають їхніх імен.

Національний банк розглядає документи протягом трьох місяців від дня отримання повного пакета відповідних документів. Вони надійшли в квітні.

Фукс – бізнесмен, який народився в Харкові і тривалий час прожив у Росії. Він засновник девелоперської компанії MosCityGroup. Микитась із 2010 по 2016 рік обіймав посаду президента однієї з найбільших будівельних корпорацій «Укрбуд». У серпні 2016 року він виграв вибори до Верховної Ради в мажоритарному окрузі № 206 на Чернігівщині.

Промінвестбанк станом на початок 2017 року посідав 11-те місце серед українських банків за розміром активів. Вони становили 34,3 млрд гривень. Банк належить російській корпорації «Банк розвитку і зовнішньоекономічної діяльності (Зовнішекономбанк)», її частка дорівнює 99,7151% акцій.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button