Суспільство

Народні прикмети вказують на дуже сніжну й тривалу зиму

Деякі господарі, помітивши на цибулі більше шарів лушпиння, ніж зазвичай, пророкують люту зиму.

Підтримують їх і пасічники, які цими днями вже готують бджолосім’ї до зимівлі, адже у вуликах неймовірно багато прополісу. А це ознака того, що крилаті трудівниці відчувають морозну зиму.

У народі кажуть, що на ранню і морозну зиму вказує береза, яка цьогоріч почала жовтіти зверху. Також до сніжної зими активно готуються мишки, бо їхні нори уже вщент заповнені зерном. А кури почали линяти не в жовтні, як би це мало бути, а наприкінці літа. Це теж до холодної зими.

Валерій Мороз, який займається прогнозуванням погоди останні десять років, стверджує, що перший місяць зими буде неймовірно сніжним.

Якщо вересень до середини буде теплим і сухим, то зима може прийти із запізненням, – вважає народний синоптик. – Цього року багатий урожай червоної горобини, що вказує на затяжну та морозну зиму. На початку зими будуть великі снігопади. Проте не буде сильних морозів і сніг швидко танутиме. Так буде у перші дві декади. А тоді почнуться морози, які в різних регіонах будуть від мінус п’яти до мінус 35. Тож Новий Рік зустрічатимемо зі снігом і морозом.

Та як воно буде насправді – побачимо.

Ще статті по темі

Back to top button