Суспільство

Народні засоби від похмілля: як оговтатися після застілля

Новорічно-різдвяних свят не буває без гучних застіль і частувань. Адже Новий рік треба зустрічати весело, по-багатому і за келихом шампанського. Ось тільки наслідки святкувань багато кому даються узнаки. Все через оті зайві келихи.

Тож у цей період народні засоби від похмілля користуються особливою популярністю. Бо навіщо ковтати жмені дорогих таблеток, піддаючи організм додатковим перевантаженням, тоді як домашня медицина пропонує безліч бюджетних рішень, серед яких кожен може знайти щось по душі.

Маленькі хитрощі: як пити, щоб не було нестерпно боляче вранці

— Пийте більше простої питної води. Склянка води між прийомами спиртного допоможе організму уникнути зневоднення і розбавить токсини, які подразнюють слизову шлунка.

— Перед вечіркою прийміть активоване вугілля. Ці таблетки поглинають спирт.

— Вода та їжа завжди уповільнюють всмоктування алкоголю в організмі. Особливо жирна їжа захищає слизову оболонку шлунка від подразнення та уповільнює всмоктування алкоголю. Є гарний народний засіб: змішайте одну чайну ложку вершкового масла з одним яйцем і прийміть перед вечіркою.

— Ніколи не змішуйте алкогольні напої з газованою водою. Газовані напої збільшують швидкість поглинання алкоголю в кров. Замість цього можна змішати вино чи горілку з водою або фруктовим соком.

— Перед тим, як випити першу чарку спиртного, випийте склянку молока. Воно огортає стінки шлунка й допомагає мінімізувати потрапляння алкоголю в кров.

Народні засоби від похмілля

— Кращий засіб від похмілля – це, звичайно ж, час. Вимкніть усі засоби зв’язку з зовнішнім світом і дозвольте організму самому очистити кров від токсинів. Обійміть улюблену подушку, закутавшись у теплу ковдру, і лягайте спати.

— Якщо ж виспатися вам не вдалося (потрібно бігти рятувати світ), тоді бігом у душ. Вода повинна бути не крижаною, як усі звикли думати, а теплою. Кращим варіантом буде контрастний душ. Часта зміна холодної й теплої води набагато швидше поверне вас до норми, ніж просте вмивання крижаною водою.

— Після душу слід поритися в аптечці і знайти там засоби від головного болю, а також лікарські препарати, які приймають при отруєннях. Не забувайте, що похмілля – це не просто ранковий головний біль, а один із видів отруєння організму токсичними речовинами, яке слід лікувати лікарськими препаратами.

— Вода, вода і ще раз вода. Алкоголь – сильний сечогінний засіб. Організм зневоднений, дайте йому напитися. Розбавте мінеральну воду із соком лимона і пийте, скільки забажаєте.

— Якщо у вас знайдуться сили, і ви зможете приготувати собі апельсиновий сік, – це взагалі чудово. Сік, особливо свіжовичавлений, а не з магазинних пакетиків, допоможе підняти рівень цукру в крові і дуже полегшить симптоми похмілля. Немає під рукою апельсинового соку, пийте томатний.

— А ще добре приводить до тями стакан кефіру, змішаний навпіл із мінеральною водою.

— Розчиніть у склянці мінеральної води 2 чайні ложки свіжого лимонного соку та чайну ложку цукру. Пийте повільно. Цей напій допомагає стабілізувати рівень цукру в крові.

— Ліки, які рятують протягом вже декількох сотень років, – це наш улюблений розсіл. Особливо ефективний сік квашеної капусти.

Якими б ефективними не були народні засоби від похмілля, кращою методикою зберегти своє здоров’я було і залишається утримання від непомірного вживання алкогольних напоїв. Дотримання правил здорового способу життя і відмова від згубних звичок забезпечать вам бадьорість духу та необхідний тонус у будь-якій ситуації.

Ще статті по темі

Back to top button