Суспільство

«Наш край» Чернігівщини наголошує на необхідності повноцінного фінансування програми боротьби з онкозахворюваннями

Фракція «Наш край» у Чернігівській обласній раді голосувала за підтримку обласної програми боротьби з онкологічними захворюваннями та наголошує на необхідності її повноцінного фінансування. Про це повідомила керівник фракції Ольга Чередник.

Вона зазначила, що проблема зростання онкологічних захворювань є дуже актуальною для Чернігівщини, а тому необхідно зробити реальні кроки для профілактики та ранньої діагностики цих хвороб. О.Чередник також наголосила, що депутати «Нашого краю» неодноразово допомагали дорослим і дітям, які потребували підтримки в боротьбі із недугою.

Згідно з документом, метою програми є підвищення ефективності заходів із профілактики, раннього виявлення онкозахворювань, покращання рівня надання спеціалізованої медичної допомоги хворим, зниження інвалідизації онкохворих, рівня смертності від раку, створення умов для продовження та поліпшення якості життя онкологічних хворих.

Адже щороку в Чернігівській області реєструється понад 4 тисячі нових випадків захворювань на злоякісні новоутворення, а помирають від онкозахворювань більше 2-х тисяч хворих, із них третина – працездатного віку.

При цьому показники захворюваності та смертності від злоякісних новоутворень на Чернігівщині є вищими, аніж в інших областях України. Крім того, за інформацією медиків, у районах Чернігівщини, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС, показники захворюваності та смертності значно вищі за середньообласні.

Фінансування програми передбачається здебільшого з обласного бюджету. Планується, що з обласного бюджету на заходи програми буде витрачено упродовж п’яти років 80 млн грн, майже 6 млн грн – з інших джерел.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button