Суспільство

«Наш край» у Чернігівській міськраді проти закриття дитсадка № 3

Фракція «Наш край» у Чернігівській міській раді відстояла необхідність додаткового вивчення питання щодо функціонування дитячого садка № 3 по вул. Музичній, 9.

Завдяки принциповій позиції депутатів питання зняте з порядку денного сесії, що відбулася 26 січня.

За інформацією Управління освіти міської ради, дитсадок № 3 був створений у 2013 році, але своє функціонування так і не розпочав. Загалом, за проектною потужністю, він розрахований на 6 різновікових груп дітей дошкільного віку та, відповідно, на 120 дітей.

У мікрорайоні, де розташовується дитсадок, згідно із запропонованою депутатам пояснювальною запискою, працюють ще два дошкільні навчальні заклади № 26 та № 14. Вони, за даними розробників проекту, задовольняють потреби жителів мікрорайону.

Депутати політичної партії «Наш край» з цією позицією не погоджуються категорично. Як зазначила депутат Ганна Якубова, яка з колегами виїжджала на місце, приміщення дитячого садка частково відремонтовано (оновлено дах, замінено вікна), крім того, готовий проект реконструкції всього приміщення.

Садок розташований у дворі будинку, де проживають 160 дітей віком до 6 років, водночас поряд розташовані два гуртожитки та планується ще будівництво житлового будинку.

На думку голови фракції «Наш край» у міськраді Олександра Соколова, рішення про закриття дитячого садка не відповідає інтересам місцевих жителів і не повинно прийматися депутатами міської ради. О.Соколов переконаний, що слід думати на перспективу та розвивати мережу дошкільних навчальних закладів, а не скорочувати їх.

Після консультацій міський голова Владислав Атрошенко запропонував під час засідання сесії не вносити це питання до порядку денного та додатково його вивчити.

Прес-служба Чернігівської облорганізації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button