Суспільство

«Наш край» відстояв право мешканців області не сплачувати за освіту та медицину в Чернігові

*Актуально 

Фракція політичної партії «Наш край» в Чернігівській міськраді відстояла право жителів області не сплачувати за освітні та медичні послуги, отримані в закладах міста. Чернігівська міська рада під час сесії 30 листопада розглянула питання «Про взаємовідносини з об’єднаними територіальними громадами (іншими органами місцевого самоврядування) у сфері надання послуг».

Проект рішення передбачав укладання угод між Чернігівською міськрадою та ОТГ про сплату за послуги, які отримують мешканці цих громад у міських закладах – дитсадках, школах, училищах, лікарнях, спортивних і мистецьких школах тощо. У проекті документа також передбачалося: якщо громада відмовиться платити за свого представника, то це має робити кожна людина індивідуально.

Депутат міськради від «Нашого краю» Віктор Бистров озвучив, що, у разі відсутності відповідної угоди між міськрадою і громадою громадянин має платити за відвідування дитиною дитсадка 22 тис. грн на рік, школи – 14 тис. грн, школи естетичного профілю – 18 тис. грн. Віктор Бистров наголосив, що рішення дуже вдарить по сім’ях, які працюють у Чернігові, але реєстрацію мають у районі. «Батьки можуть працювати у Чернігові, платити тут податки, але не мати житла і не мати можливості тут зареєструватися, тож вони вимушені будуть сплачувати за дитсадки і школи», – пояснив депутат. Крім того, це є порушенням конституційних прав громадян на освіту та медицину.

Пропозицію Віктора Бистрова підтримали інші депутати. Після обговорення міськрада схвалила рішення, в тексті якого залишилися можлива сплата за послуги тільки на рівні громад, без участі в цьому процесі громадян.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button