Суспільство

«Наш край» вимагає від влади впорядкувати нарахування оплати послуг із теплопостачання

Кабінет Міністрів має усунути хаос із даними в платіжках за опалення.

Як повідомила керівник фракції «Наш край» у Чернігівській обласній раді Ольга Чередник, уряд не хоче визнати, що повністю втратив контроль над сферою нарахування тарифів.

«Другий місяць поспіль Кабмін виправдовується тим, що у «космічних» сумах платіжок на тепло, які надходять людям, винні технічний збій, махінації тепловиків та інші обставини непереборної сили.

Уряд повинен визнати власну провину у виниклій ситуації та зупинити свої експерименти з методикою обрахування витрат тепла будинкам із лічильниками та усунути хаос з даними у платіжках на опалення», – наголосила О.Чередник.

Так, за інформацією представниці «Нашого краю», уряд запровадив нарахування за тепло будинкам без приладів обліку за середніми показниками будинків, де встановлені лічильники.

«Це призвело до того, що деякі будинки без лічильників отримали платіжки із сумами, що виявились нижчими, ніж у будинках із приладами обліку.

Водночас мешканці будинків, обладнаних тепловими лічильниками, час від часу отримують «космічні» платіжки. Таким чином, економія та сенс встановлення теплопунктів у багатоквартирних будинках, зведені нанівець», – зазначила вона.

На її переконання, в основі нинішніх проблем лежать необґрунтовані та несправедливі тарифи на комунальні послуги.

«Хаос у нарахуванні оплати за тепло свідчить про необґрунтованість встановлених тарифів. Тому, щоб навести лад у цій сфері, влада має спочатку встановити справедливі тарифи й обґрунтувати їх, і лише після цього визначити правила, за якими платитимуть мешканці будинків із лічильниками та без них», – резюмувала О.Чередник.

Вона наголосила, що для мешканців Чернігова надто високими є платежі за місця загального користування в багатоквартирних будинках за умови встановлення квартирного лічильника тепла. І це питання потребує вирішення.

Нагадаємо, 20 січня 2017 року під час Години запитань до Уряду у Верховній Раді міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що появу великих сум у платіжках за тепло спричинили низький рівень субсидіювання населення та комерційні структури, що не допускають тепловиків до приладів обліку.

Разом із тим, партія «Наш край» продовжує отримувати скарги від громадян, де йдеться про те, що навіть при встановленні лічильників на тепло у будинках вони змушені платити за вищими тарифами, ніж мешканці будинків без приладів обліку.

Прес-служба Чернігівської облорганізації ПП «Наш край»

Ще статті по темі

Back to top button