Суспільство

«Наш край» – за збільшення допомоги АТОвцям-добровольцям

*Актуально 

Фракція «Наш край» у Чернігівській обласній раді на черговій сесії схвалила низку важливих питань. Одним із таких питань стало виділення матеріальної допомоги бійцям-учасникам АТО, які воювали у складі добровольчих формувань. Депутати внесли зміни до чинної програми та виклали її в новій редакції, давши іншу назву – Програма соціальної підтримки учасників антитерористичної операції, членів їхніх сімей та бійців-добровольців у Чернігівській області на 2017-2018 роки. У поданому проекті рішення закладалася сума допомоги ветеранам-добровольцям у сумі 3 тис. грн. Але на засідання обласної ради прийшли учасники АТО і попросили збільшити суму допомоги до 5 тис. грн. За цю ідею проголосувала фракція «Наш край» у повному складі.

Також під час чергової сесії депутати «Нашого краю» підтримали виділення додаткових коштів на ремонти доріг області, створення нового комунального підприємства «Надра Чернігівщини», що відповідатиме за раціональне використання природних ресурсів та унеможливить незаконну розробку корисних копалин у регіоні.

Депутати «Нашого краю» підтримали й звернення до центральних органів влади щодо збереження мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, проголосували за звернення щодо скасування окремих законодавчих актів, які обмежили право громадян на особисте селянське господарство.

Свої депутатські запити до обласної ради подали такі депутати «Нашого краю», як Ірина Грозенко – щодо ремонту автодороги Ніжин – Лосинівка через с. Погребець і Валентин Мельничук – щодо реставрації надгробного пам’ятника гетьману України Кирилу Розумовському в Батурині.

Крім того, фракція «Наш край» у Чернігівській облраді поповнилася черговим за партійним списком депутатом – до її складу увійшла підприємець Людмила Андрієвська. Її учора під час чергової сесії привітали колеги, керівник обласної ради вручив депутатське посвідчення. Людмила Андрієвська долучилася до складу постійної комісії з питань агропромислового комплексу, екології, природокористування та земельних відносин Чернігівської обласної ради.

Як зазначила керівник фракції «Наш край» в обласній раді Ольга Чередник, фракція працюватиме у повному складі, орієнтуючись на запити і потреби жителів регіону, забезпечуючи результат у роботі комісій і виборчих округів.

Прес-служба обласної організації ПП «Наш край»

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button