Суспільство

«Натхнені Придесенням» — літвечір до 40-річчя обласної Спілки письменників (Фото)

Із нагоди 40-річчя Чернігівської обласної організації Національної спілки письменників України 1 грудня в ОУНБ ім. В. Г. Короленка на черговому засіданні клубу «Краєзнавець» пройшов літературний вечір «Натхнені Придесенням».

Голова обласного письменницького осередку Олена Конечна наголосила, що саме у читальній залі головної книгозбірні області 3 грудня 1976 року відбулись установчі збори організації. Вона розповіла про розвиток літературного процесу на Чернігівщині, ознайомила присутніх із творчими портретами спілчан, вручила почесні грамоти представникам установ культури Чернігова на знак подяки за співпрацю.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять спілчан, які пішли в засвіти.

Учасник історичних установчих зборів письменницької організації поет, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, Дмитро Іванов розповів про перебіг подій 40-річної давнини та згадав про творче спілкування письменників-початківців з відомими на той час метрами поезії Дмитром Куровським і Кузьмою Журбою.

Відомий поет і журналіст Олександр Олійник представив своєрідний фотолітопис із життя Чернігівської обласної організації НСПУ, а головний редактор часопису «Літературний Чернігів», талановитий прозаїк Михась Ткач розповів про свій шлях до Спілки.

Модератор заходу бібліотекар відділу краєзнавства Вікторія Солонікова презентувала шановній аудиторії дещицю творчого доробку чернігівських спілчан з книжково-ілюстративної виставки «Натхнені Придесенням» та розповіла про унікальну збірку поезій Абрама Кацнельсона «Струм» з автографом уродженця Городні, відомого українського поета, яку він подарував у фонд бібліотеки того пам’ятного грудневого дня. Вона також представила сигнальний екземпляр бібліографічного покажчика «Літературні премії Чернігівщини», що готується до видання у бібліотеці.

Окрасою святкового вечора стали пісні на слова чернігівських поетів, які заспівали артист Чернігівського обласного академічного музично-драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка Едуард Брагіда і чарівні співачки Тетяна та Інна Чабан.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Ще статті по темі

Back to top button