Суспільство

Науково-випробувальний центр ЗСУ відсвяткував 85-річчя (Фото)

Державному науково-випробувальному центру Збройних Сил України, який передислоковано до Чернігова в травні 2014 року з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, цього року виповнилось 85 років.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі Чернігівської міської ради.

З цієї нагоди 10 березня, у Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка пройшли урочистості.

Колектив центру з ювілеєм та здобутками в роботі привітали керівники обласної, міської влади та інші почесні гості.

За словами начальника Центру Володимира Башинського, понад п’ятдесят військовослужбовців центру брали участь в АТО, серед них — офіцери командування центру, льотчики-випробовувачі та наукові працівники, військовослужбовці штабу та підрозділів забезпечення. Результати роботи багатьох військовослужбовців центру відзначено державними нагородами.

Багато зразків озброєння та військової техніки після проходження випробувань у центрі наразі прийняті на озброєння української армії. Деякі зразки сьогодні проходять підконтрольну експлуатацію у військах, в тому числі на сході України.

Крім того, фахівці центру регулярно проводять аналіз результатів підконтрольної експлуатації зразків ОВТ, знаходячись безпосередньо у місцях дислокації відповідних підрозділів у зоні АТО.

Виступаючі високо оцінили внесок центру в підвищення бойового потенціалу української армії для зміцнення обороноздатності України та гідного протистояння військовій агресії країни-окупанта й терористів. Колективу центру побажали витримки, вагомих професійних досягнень, перемоги та миру в Україні.

Під час урочистостей кращі військовослужбовці та працівники центру нагороджені державними та відомчими відзнаками, грамотами, подяками та цінними подарунками. Голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч вручив начальнику центру полковнику Володимиру Башинському Сертифікат на покращення матеріально-технічного забезпечення Державного науково-випробувального центру Збройних Сил України у 2017 році на 100 000 гривень.

Для багатьох пересічних чернігівців цей день запам’ятається небуденним видовищем – маневруванням над містом гелікоптер МІ-8 та його приземлення і зліт у середмісті Чернігова – з Красної площі.

«Сьогодні з робочим візитом на Чернігівщині перебував командувач Військово-повітряних сил. Він зранку прилетів на аеродром у Півці. Зокрема, зараз вивчається рішення стосовно перспектив відновлення аеродрому. Після цього він брав участь в урочистостях із нагоди 85 річниці з дня створення Державного науково-випробувального центру Збройних сил України. За рангом, у командувача гелікоптер МІ-8 – це службовий транспорт», – пояснив начальник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони у Чернігові Вадим Мисник.

Фоторепортаж Віктора Кошмала

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button