Суспільство

НАЗК розгляне питання конфлікту інтересів Атрошенка при голосуванні за інтереси фірми тестя

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко не повідомив про наявний конфлікт інтересів під час обговорення та голосування за питання про надання містобудівних умов підприємству «Сервіс-центр» на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Про це у своєму зверненні до НАЗК повідомив громадський активіст Олександр Гашпар.

Відповідно до його заяви, Атрошенко брав активну участь в обговоренні та голосуванні за питання про надання містобудівних умов і обмежень забудови земельної ділянки ТОВ «Сервіс-центр» для будівництва торгових рядів на території центрального ринку замість згорівшої нежитлової будівлі по вулиці Ринковій, 1 на орендованій земельній ділянці. Цим же пунктом, підприємству було встановлено і розмір внеску на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури.

Як зазначає Гашпар, станом на момент розгляду цього рішення до складу засновників ТОВ «Сервіс-центр» входив Бичков Тимофій Тимофійович, котрий є батьком дружини Чернігівського міського голови Атрошенко Ірини Тимофіївни.

Також, Олександр Гашпар відзначає, що окрім сімейних стосунків Тимофія Бичкова та Владислава Атрошенко поєднують і ділові відносини, адже Бичков є засновником тих підприємств, які напряму чи опосередковано контролюються міським головою.

Отже, спираючись на відповідні пукти у законодавстві, Гашпар просить в НАЗК розглянути дане повідомлення і скласти протокол про вчинення адміністративного корупційного правопорушення Чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком.

Нагадаємо, що колишній заступник міського голови Олександр Кириченко, будучи членом виконкому, також не повідомив про наявний конфлікт інтересів при голосуванні за надання дозволів по розміщенню зовнішньої реклами фірмі, котра належить його дружині.

Тоді Кириченко був засуджений до виплати штрафу у розмірі 3400 гривень.

1

2

3

4

Джерело: Чернігівщина: події і коментарі

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. гашпар что безсмертный???))))))))))))))))))))))))))))))

Back to top button