Суспільство

Названо область-лідера за кількістю корупційних скандалів

За результатами дослідження ВГО «Комітет виборців України» минулий рік став роком корупційних скандалів у регіонах. У 16 із 24 областей мали місце гучні корупційні скандали.

Про це на прес-конференції з представлення результатів дослідження «Діяльність голів ОДА в 2017 році» сказав генеральний директор КВО Олексій Кошель.

«За результатами нашого дослідження.., ми маємо підставу говорити про те, що 2017 рік був роком гучних корупційних скандалів у регіонах», — сказав Кошель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Для нас немає недоторканних осіб», — керівник СБУ в області Юрій Гончаров

За його словами, у більш ніж половини областей мали місце гучні скандали, пов’язані із корупційною діяльністю як вищого керівництва області, так і «дрібних» чиновників. «І це не публічні звинувачення з боку експертів, це не медійні кампанії — це реальні кримінальні провадження», — підкреслив Кошель.

Гендиректор КВУ зазначив, що у 4 областях: Кіровоградській, Одеській, Волинській і Дніпропетровській були затримані за корупцію  голови районних державних адміністрацій. У двох областях були порушені справи проти  директорів комунальних підприємств — це аеропорт «Миколаїв» та аеропорт «Черкаси».

«Найбільш масштабна картина, за оцінкою експертів, мала місце на Полтавщині. Там затримані начальник управління інфраструктури ОДА, начальник поліції міста Лубни, начальник внутрішньої безпеки обласного управління МВС», — наголосив Кошель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Атрошенко потрапив до чергового антирейтингу

Джерело: Укрінформ

Ще статті по темі

Back to top button