Суспільство

Нелегальні боєприпаси з Донбасу налякали чернігівських вибухотехніків (Фото)

В Чернігові вибухотехніки Головного управління Національної поліції провели заняття для учнів місцевих шкіл на тему «Дії населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів».

Про це ЧЕline повідомили у секторі комунікації поліції Чернігівської області.

Співробітники вибухотехнічного відділу старший лейтенант поліції Олексій Аношко та старший лейтенант поліції Артем Шакун провели заняття для учнів 5-6 та 10-11 класів чернігівських  загальноосвітніх шкіл №6 та №13 на тему «Дії населення в разі виявлення вибухонебезпечних предметів».

Зустріч фахівців-вибухотехніків з учнівською молоддю міста мала на меті навчити підлітків елементарних правил поведінки з вибухонебезпечними предметами.

Спонуканням поліцейських до таких профілактичних бесід серед дітей, підлітків та учнівської молоді стали значні об’єми нелегальної зброї і боєприпасів, які потрапили на Придесення з Донбасу.

На запрошення керівництва шкіл поліцейські прочитали лекції для учнів з демонстрацією слайдів та макетів найбільш поширених боєприпасів і вибухових пристроїв.

Учнів ознайомили із загальним виглядом ручних гранат, протипіхотних мін та реактивних протитанкових гранатометів. Під час розповіді головна увага зверталася на правила безпечної поведінки в разі виявлення боєприпасів.

Сотні допитливих очей уважно стежили за кожним рухом лекторів. У старшокласників були і практичні запитання, що стосувалися призначення та принципу дії того чи іншого конкретного боєприпасу чи вибухового пристрою.

На завершення зустрічі вибухотехніки продемонстрували аудиторії фотознімки наслідків нещасних випадків, спричинених вибухонебезпечними «іграшками».

Поліцейські нагадали юнакам про кримінальну відповідальність за зберігання і, тим більше, за збут зброї чи боєприпасів. Адже перспектива розпочати свій життєвий шлях із лави підсудних, напевне, нікого не приваблює.

Ще статті по темі

Back to top button