Суспільство

Непідконтрольний омбудсмен і «революційні» лічильники: цікаве в «Аргументах Гончарової»

Громадянин може звернутися до КСУ, якщо, з його точки зору, щодо нього було прийнято рішення на підставі закону, який, з його точки зору, не відповідає Конституції. Таких скарг не може бути багато.

Про це говорили у прямому ефірі передачі «Аргумент Гончарової».

«У омбудсмена реальні функції захищати права громадян. Коли омбудсмен є непідконтрольним політичній владі, він стає небезпечним для тих, хто хоче мати тоталітарну систему», — Олександр Лавринович, міністр юстиції України 2010 – 13р, голова Вищої ради юстиції 2013-14р.

 «Вплив політичний, особистий збергіається на формування складу Конституційного суду. В країні є багато неконституційних законів, і тоді, коли на підставі неконституційного закону постановляється протиправне рішення щодо особи, вона має право звернутися за захистом порушеного права. Практика показує, що КС в залежності від політичної доцільності дозволяє собі місяцями, роками розгялдати ті справи, які зав»язані на той чи інший політичний інтерес», — Марина Ставнійчук, голова ГО «За демократію через право».

Революційний закон: споживач отримав право впливати на вибір та встановлення лічильників

 «Ми маємо можливість самостійно накопичувати кошти на лічильник, або звернутися за державною допомогою, де буде частина компенсації від деражви на купівлю та встановлення лічильника, зробити вибір, провести тендер. І отримати найкращу ціну», — Марія Яковлева, член колегії Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження, експерт по енергетиці та газу

«Перший, хто зацікавлений в обліку, це споживач. Потрібно самоорганізовуватися в межах будинку», — Андрій Вігірінський, юрист, аналітик.

Програму «Аргумент Гончарової» з ведучою Тетяною Гончаровою слухайте на Радіо Ера Фм кожного буднього дня з 17.00 до 20.00

Дзвоніть у студію за телефоном +380-44-536-96-00

Надсилайте листи на e-mail: [email protected]

Повністю програму дивіться на офіційному YouTube-каналі студії

Всі новини «Аргумент Гончарової» у спільноті у Facebook:

www.facebook.com/radioeramedia/

Ще статті по темі

Back to top button