Суспільство

Невгамовні: на сесії міськради знову розглянуть злочинне питання

Пристрасті довкола скандального садівничого товариства «Грім-Віра» тривають. Вже вкотре депутатам Чернігівської міської ради пропонують проголосувати за злочинне питання.

На черговій сесії, яка відбудеться 24 жовтня, вноситимуть зміни до ганебного рішення міської ради від 26 січня 2017 року № 15/VII-13 «Про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, технічних документацій із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) громадянам для будівництва і обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), ведення садівництва, будівництва індивідуальних гаражів та городництва». А саме – 8 пунктів уточнення (виправлення помилок у прізвищах, іменах і площах).

Як і минулого разу, в проекті рішення спеціально не прописують про те, що питання стосується товариства «Грім-Віра».

Цього разу навіть вдалися до хитрощів – розділили це земельне питання на 2 блоки.

2017-10-12_232824

Як відомо, 26 січня Чернігівська міська рада проголосувала за злочинне рішення. У 2015 році офіційно зареєстрували садівниче товариство «Грім-Віра». Відтоді почали робити спроби узаконити свої земельні ділянки. Ще восени питання про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою дачникам цього садового товариства двічі вносили на розгляд сесії. Однак тоді більшість депутатів, зокрема із провладних фракцій, виступала категорично проти. Людям двічі відмовляли і вони пішли ні з чим. Депутати не хотіли узаконювати самозахоплені землі, бо вважали, що це стане поганим прикладом для інших.

Однак на січневій сесії сталося диво. Обранці, які виступали проти надання дозволів, кардинально змінили свою думку. «За» проголосували 24 депутати з різних політичних сил: «Батьківщина», «Опозиційний блок», «Радикальна партія», «Блок Петра Порошенка «Солідарність» і частково «Самопоміч». Активіст Олександр Гашпар пояснює такі дії дуже просто. Спершу членами садівничого товариства була 121 особа, але потім їх кількість зросла до 153. Тобто додалися нові 32. Серед них дивним чином виявились бізнес-партнери, родичі та однопартійці депутатів, які голосували за це земельне питання. Нових власників землі на березі «Земснаряду» дачники садового товариства «Грім-Віра» не знають. Та й не дивно, адже більшість із них навіть не місцеві. Серед власників ділянок не лише кияни та жителі Прилук, а й чернігівські бізнесмени-мільйонери. Навряд чи вони садитимуть тут огірки та помідори. Реальних власників нових земельних ділянок, які стали новоспеченими садоводами товариства «Грім-Віра», шукають і слідчі прокуратури.

Як відомо, за даним фактом відкрите кримінальне провадження. Щоправда, результатів по ньому, очевидно, повний нуль, адже міська рада в особі так званої промерської команди чхає на закон і продовжує провертати корупційні схеми.

Ще статті по темі

Back to top button