Суспільство

Ніжин думає над створенням муніципальної поліції

Нещодавно в Ніжинській міськраді відбулося засідання постійної  депутатської комісії  з питань регламенту, депутатської діяльності та етики, законності, правопорядку, антикорупційної політики, свободи слова та зв’язків із громадськістю.

Одним із питань загальноміського значення, порушених членами комісії, було створення комунального підприємства «Муніципальна поліція».

Нагадаємо, що ідею створення муніципальної поліції порушували ще депутати шостого скликання, зокрема постійна депутатська комісія з питань транспорту, зв’язку та охорони навколишнього середовища, де голова комісії Анатолій Божко наводив приклади успішної реалізації такого проекту в містах Прилуки та Вінниця.

На сьогодні така практика успішно реалізована ще у місті Львові, Одесі, Житомирі, Рівному, Дніпрі, Луцьку. Не так давно до цього списку приєднався і Чернігів, де 30 листопада 2016 року тринадцята чергова сесія Чернігівської міської ради підтримала створення нового комунального підприємства у місті «Муніципальна поліція». Пріоритетними завданнями нової структури стала боротьба з такими порушеннями, як торгівля у заборонених для цього місцях і незаконне розміщення зовнішньої реклами.

До компетенції муніципалів входить і врегулювання інших неправомірних ситуацій, що стосуються благоустрою міста: зупинення самовільних робіт, які порушують стан благоустрою, контроль за виконанням  планових аварійних робіт, встановлення захисних огорож у зв’язку з будівництвом, здійснення технагляду за благоустроєм і ремонтом об’єктів, виявлення фактів самовільного зайняття земельних ділянок тощо.

Крім того, передбачається взаємодія комунального підприємства з іншими правоохоронними органами з метою підвищення рівня правопорядку в Чернігові. Штат налічує 22 особи, серед яких 16 безпосередньо патрулюють місто.

Після обговорення членами комісії аргументів і недоліків створення подібного комунального підприємства вирішено рекомендувати першому заступнику міського голови Григорію Олійнику підготувати фінансове обґрунтування доцільності та суспільної необхідності створення комунального підприємства «Муніципальна поліція» у Ніжині.

Джерело: «Нежатин»

Ще статті по темі

Back to top button