Суспільство

Ніжинець на курорті намагався врятувати дельфіна

Відпочинок на Кінбурнській косі Чорного моря запам’ятався командиру, льотчику 1 класу Спеціального авіаційного загону оперативно-рятувальної служби в Ніжині, депутату міської ради Івану Коробці надовго. Протягом кількох годин на його руках помирав дельфін, якого хотіли врятувати всі, але ссавець підкорився долі…

Як розповідає Іван Коробко, запливши на глибину, побачив, як два дельфіни супроводжують третього до берега. Заливши його там, самі поплили на глибину.

«Я одразу підплив до дельфіна, він погано дихав, був млявий, не міг плавати, тонув уже. Ми його тримали – поливали водою, щоб він не згорів, щоб йому жарко не було. Намагався його відтягнути на глибину. Проте він однаково розвертався до берега. Оглянувши його, не побачили жодних ушкоджень, окрім невеликих слідів від укусу на плавнику. Зателефонував до Дирекції Національного парку та рятувальників Миколаївської області. Там пояснили: якщо дельфін викинувся на берег, із ним уже нічого не можна вдіяти… Тільки-но дізнався цю інформацію, повернувся у воду, взяв його на руки – він зробив останній видих. Помер… Дуже боляче було на нього дивитись. Таку смерть дійсно можна порівняти з загибеллю людини. Він закрив очі, заліг на дно, і ми вирішили віддати його морю, відтягнувши на глибину…», – розповів Іван Коробка.

Джерело: Нежатин

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button