Суспільство

Ніжинські дошкільнята відзначили річницю від дня народження Шевченка (Фото)

У Ніжині вихованці ДНЗ №13 “Берізка” зібралися на родинне свято, аби згадати Кобзаря та ніколи його не забути, закарбувавши в пам’яті рядки його вічних поезій.

Ще зранку діти зі своїми вихователями вирушили автобусною екскурсією до Спасо-Преображенської церкви та до пам’ятника Кобзаря в парку Шевченка. Дошкільнята вшанували пам’ять поета покладанням квітів та декламацією його віршів.

Після обіду в стінах дитсадка працівники закладу влаштували для своїх вихованців та їх батьків конкурс «Кобзареві передзвони» на краще виконання творів поета, у якому взяло участь більше 20 дошкільнят різного віку. Приєдналися до конкурсу й вихователі.

Перше місце розділили між собою багатодітні родини Лєонтьєвих і Шевченків, яких оцінювало не тільки журі в складі професора НДУ та Героя АТО Євгена Луняка, завідуючої художнього відділу Краєзнавчого музею імені І.Спаського, отця Володимира, а й глядачі.

Батьки та педагоги принесли з собою “Кобзаря” та ділилися сімейними традиціями. Світлиця була прикрашена портретами, різноманітними ілюстраціями, вишивками та книгами поета й персонажів його творів.

Джерело: mynizhyn.com

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button