Суспільство

Ніжинські правоохоронці долучилися до відзначення дня захисту дітей (Фото)

Щороку у перший день літа ми відзначаємо чудове свято щирої радості та одвічної надії – День захисту дітей. Адже саме в дітях дорослі прагнуть бачити  здійснення усіх своїх найзаповітніших мрій та сподівань.

1 червня у парку імені Тараса Шевченка міста Ніжина розгорнуло свою роботу імпровізоване «Місто професій». Цього дня маленькі відвідувачі мали змогу «влаштуватися на роботу» та спробувати себе у різних професіях. При вході у містечко діти отримували «паспорт учасника» з яким йшли влаштовуватися на роботу. Для цього їм потрібно було виконати певні завдання, які стосувалися тієї чи іншої професії. Після позитивного виконання діти отримували «зарплатню», за яку наприкінці свята мали змогу придбати  бажані солодощі.

У даному заході активну участь взяли і працівники Ніжинського відділу поліції ГУНП в Чернігівській області. Усі бажаючі мали змогу познайомитися з професією працівника поліції та відчути себе справжніми поліцейськими, оглянути озброєння правоохоронців, приміряти засоби індивідуального захисту, а саме: бронежилети, шоломи та інше спеціальне екіпірування. Найменші «поліцейські» відповідали на різноманітні запитання про правила дорожнього руху, розгадували тематичні кросворди, головоломки та розфарбували цікаві малюнки. А найбільший інтерес у малечі викликав поліцейський автомобіль.

Загалом, саме поліцейський майданчик був одним із найрізноманітніших, та викликав чи не найбільший інтерес як у дітей, так і у їх батьків. Поспілкувавшись із працівниками поліції, діти отримали масу позитивних вражень та нових знань, а дехто навіть визначився з майбутньою професією.

2 червня, за ініціативи Ніжинського відділу поліції, відбулася вело естафета для найменших учасників дорожнього руху. Аби нагадати, навчити та застерегти дошкільнят від нещасних випадків на дорозі працівники сектору молодіжної превенції спільно з представниками служби у справах дітей виконавчого комітету Ніжинської міської ради провели для дітлахів профілактичну акцію. У даному заході взяли участь вихованці дитячих садочків міста Ніжина. Окрім учасників велопробігу були і маленькі вболівальники.

Загалом, програма заходу була дуже насиченою та цікавою, адже на кожному кроці на маленьких велосипедистів чекали цікаві конкурси, завдання та запитання щодо правил дорожнього руху, а наприкінці свята — звичайно ж, подарунки.

Прощаючись з дошкільнятами, працівники сектору молодіжної превенції Ніжинського відділу поліції побажали їм безпечного та веселого літа.

Джерело: www.mynizhyn.com

Ще статті по темі

Back to top button