Суспільство

Ніжинці та луганчани відпочиватимуть разом (Фото)

Позаміський заклад оздоровлення та відпочинку імені Якова Батюка, що в селі Вертіївка Ніжинського району, сьогодні урочисто відкрив третю табірну зміну.

Протягом двох попередніх у таборі вже відновили свої сили 250 юних ніжинців. Майже стільки ж відпочинуть у закладі протягом липня-серпня, зокрема 100 хлопчиків і дівчаток із Луганщини.

Про це ЧЕline повідомила директор табору Олена Царенко.

— На третю і четверту зміну планується відпочинок дітей із Попасної. Це Луганська область. 50 дітей  на третій зміні будуть оздоровлені і 50 – на четвертій. Оздоровлення дітей із Луганщини повністю фінансує  Ніжинська міська рада. Взагалі обидві зміни фінансуються за рахунок міського бюджету. Ми таке вже практикуємо третій рік поспіль. Конкретно на дітей із Луганської області  виділяється 200 тисяч гривень.

— Слід розуміти так, що за рахунок міського бюджету у вашому таборі відпочивають діти соціально незахищених категорій?

— Абсолютно правильно. Це сироти, діти під опікою, інваліди, діти з багатодітних і малозабезпечених сімей, родин учасників АТО і діти загиблих  в АТО. Цьогоріч до цих категорій додалися ще й дітки з Попасної. Загалом протягом третьої зміни у таборі відпочиватимуть 125 дітей, а протягом четвертої 100. Попередні дві зміни були дуже насиченими, оздоровлення відбувалось за оновленими програмами. Дуже в цьому допомагали студенти Ніжинського університету імені Гоголя, які проходили в нас педагогічну практику.

— Олено Вікторівно, ваш табір фактично першим в області розпочав оздоровчий сезон. І підготувались ви до нього дуже добре, наскільки нам відомо.

— Ми цього року добудували туалет. Витратили на це 312 тисяч із міського бюджету. Ще 90 тисяч гривень пішло на ремонт даху їдальні. Також на 40 тисяч власних зекономлених коштів виконали ремонт покрівлі одного з будиночків і провели дрібні ремонтні роботи.

— Тобто, вдалося створити для юних відпочивальників комфортні побутові умови перебування у таборі?

— Ми старалися. Діти забезпечені повноцінним п’ятиразовим харчуванням. У нас є бойлери, за допомогою яких гріємо воду, на харчоблоці свій бойлер. Подача води, скажемо так, централізована. Вона розподіляється водогоном із бака. Діти користуються душем У нас відпочивають спортсмени, які тренуються тричі на день, і, відповідно, після кожного тренування вони бувають у душі. Після басейну діти відвідують душ. Тобто він працює практично зранку і до пізнього вечора. На жаль, водойми поблизу території табору немає. Тож діти купаються в басейнах. Щоправда, нинішнє літо виявилось доволі прохолодним, тож водні процедури на відкритому повітрі пощастило приймати тільки відпочивальникам другої зміни. Уже розпочалась третя, і хоча басейни наповнені та практично нагріті, поки що не ризикуємо пускати туди дітей, щоб часом не застудились. Та лишень почнеться тепло – купання в басейнах не забариться. Взагалі ми дуже сподіваємось, що і в місцевих діток, і в наших юних гостей із Попасної залишаться від перебування у нашому таборі лише найкращі враження.

Ще статті по темі

Back to top button