Суспільство

Новгород-Сіверський активіст вимагає «декомунізувати» Замкову гору

Громадський активіст і журналіст із Новгорода-Сіверського Борис Домоцький у соцмережі Facebook опублікував пост-обурення.

22407779_685633461644527_1797867861_n

«Здається, настав час вилізти з утаємничених льохів тим, що докладали зусиль і на теренах Новгород-Сіверщини до 2013 року з утвердження тут духу Московщини. І для початку – прибрати із Замкової гори, де початки Новгорода-Сіверського, їхні знакові мітки на каменюці – бренди агресора. Словом, ті колаборанти, що встановлювали, мають забрати геть собі додому! Бо коли самим все одно, натомість національно свідомі гості питають: для чого тут символи ворожої Московії і як вони тут опинились? Чи не так?», – йдеться в повідомленні.

ЧЕline зацікавило, про що саме йдеться, тож зв’язалися телефоном із автором. Він розповів, що за кілька років тому, ще до Євромайдану і АТО, до України, зокрема до Новгорода-Сіверського приїздили байкери – «Нічні вовки» Путіна. І тут їм допомагали певні місцеві люди.

«У знак, що стоїть на Замковій горі вмонтували символіку цих «вовків». Є там також емблема однієї з потужних путінських нафтових компаній, що фінансує оці духовні авантюри. Тобто суто російська ворожа, агресивна символіка.

Тож звертаюсь до совісті тих, хто сприяв встановленню цього неподобства. Нехай заберуть ці знаки собі на пам’ять», – сказав Борис Домоцький.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button