Суспільство

Нові комп’ютери за українсько-китайською програмою в Прогресі (Фото)

Понад 130 тисяч гривень коштує комп’ютерний клас.

У прогресівській школі уже встановили десять комп’ютерів. Поки що вони стоять на партах, та вже завтра повинні завезти комп’ютерні столи і стільці. А наразі в новинках монтують програмне забезпечення.

Прогресівська школа – вузлова, там навчаються 133 учні із сусідніх 5 сіл, що увійшли до об’єднаної громади. В школі працює вай-фай. Щоправда, його можна отримати лише в конкретний час і в конкретному місці, а доступ до соціальних мереж і заборонених сайтів закритий.

У вищій школі минулоріч встановили металопластикові вікна та двері. Замінили й систему опалення: в усіх класах тепер нові батареї. Тепер тут температура 20 градусів.

15995695_1541071705907291_1420259512_n

В одному із класів цієї школи розмістився й кабінет керівника відділу освіти Кіптівської ОТГ. Іншого місця у Прогресі немає. Адже будівель, які офіційно перебувають у фонді комунального майна, небагато: лише школа, садок і будинок культури.

«Хоч тут багато гарних, навіть багатоповерхових будівель, але усі вони не наші, — бідкається староста Прогресу Ігор Харченко. — Це наш біль, адже ці приміщення перебувають на балансі агроакадемії селекціонування. Наприклад, у їхній лабораторії живуть аж 16 сімей. Вона в страшному аварійному стані і ми не можемо її відремонтувати, бо академія не переводить її у житловий фонд і не передає на наш баланс».

Будівля і справді в плачевному стані. Ордери на це житло надавали науковцям і тим, хто працював у прогресівській філії академії багато років тому. Та узаконити житло не вдається й понині. Докладніше про це дивіться в сюжеті.

Ще статті по темі

Back to top button