Суспільство

Новий податок на вуха, лапи і хвіст – думки чернігівців

У Верховній Раді зареєстрували законопроект № 7220, у разі прийняття якого українців зобов’яжуть реєструвати і чіпувати домашніх котів і собак.

Відповідний проект закону передбачає обов’язкову реєстрацію всіх тварин – диких, бездомних і домашніх. За перші дві категорії заплатить місцева влада, а за останню – власники.

До такого списку потраплятимуть усі тварини віком від двох місяців. Якщо українець тільки купив кота або собаку, то зареєструвати їх треба буде не пізніше, ніж через п’ять днів.

У разі переїзду з домашнім улюбленцем людей зобов’яжуть повідомляти ветеринарну службу також протягом п’ятиденного терміну.

Після успішної реєстрації тварині видадуть довічний порядковий номер, який доведеться прикріпити до нашийника.

За реєстрацію домашньої тварини необхідно буде заплатити збір у розмірі близько 180 гривень.

Імовірна новація викликала обурення серед власників чотирилапих. Дехто з них уже поділився своїми думками з ЧЕline.

Олеся Гордієнко

-Хіба можна платити за доброту? Із такими новаціями горе-хазяї повикидають своїх собак-котів на вулицю – і безпритульних побільшає в рази. Може, я й перебільшую. Адже хто любить свого домашнього улюбленця, звісно, заплатить. А ось як бути самотнім стареньким, які годують по 10 котів. А ще за кожного заплати по майже 200 грн, це ж пенсії зовсім не вистачить. А якщо серйозно, то краще б наші політики вигадували для себе податки, а не для нас.

Тетяна Терещенко

-Пропоную платити податок тільки за куплених тварин, а за тих, кого ми підбираємо з вулиці, нехай нам держава доплачує… Або щонайменше надає безкоштовне медобслуговування – стерилізація, щеплення…

Анна Колесова

-Куди йтимуть ці гроші??? Якщо на будівництво притулків для бездомних, то багато власників дали б цю суму без податку. А якщо кудись у «загальний котел», то в чому сенс такого податку? Знайти ще одне джерело поповнення скарбниці? Я знаю людей, які утримують своїх вихованців і витрачають понад 1000 грн на місяць на їжу для бездомних тварин. І це небагаті люди! Загалом ідея не дуже добра.

Ірина Осташко

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

2 коментарів

  1. Нашли новое средство набить карманы? Тут если люди в 1914-15 годах на армию отдавали деньги,кто сколько смог,и те украли,то здесь и подавно разворуют! Когда уже эти сволочи нажрутся?

  2. А давайте ещё и коммунальные услуги делить на них. Может тогда нажраться… Или нет?

Back to top button