Суспільство

Новий закон про стягнення аліментів з боржників: що зміниться

4 січня 2018 року Президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту прав дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку примусового стягнення заборгованості зі сплати аліментів».

Так, законом передбачено, що до осіб, які мають заборгованість зі сплати аліментів (боржників) будуть застосовуватися засоби примусового виконання рішень у вигляді: тимчасове обмеження у праві виїзду за межі України, тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами, тимчасове обмеження у праві користування мисливською, пневматичною зброєю, тимчасове обмеження у праві полювання.

Засоби примусового виконання рішень, можуть вживатися тільки до боржника, в якого наявна заборгованість зі сплати аліментів у розмірі, що сукупно перевищує суму відповідних платежів за шість місяців.

Зазначається, що закон дозволить забезпечити належне виконання рішень щодо стягнення аліментів та забезпечать належне утримання осіб, які отримують аліменти.

Ще статті по темі

Back to top button