Суспільство

Новонароджена збірка Нестеренко на літвечорі в Ніжині (Фото)

До Дня матері в читальному залі Ніжинської центральної міської бібліотеки пройшов літературний вечір «Жінка, і пісня, і любов».

Про це ЧЕline повідомила бібліотекар Ніжинської ЦБС.

З історією цього свята нас ознайомила бібліотекар дорослого абонементу Людмила Конопля-Носач.

Ініціатива створення нової святкової дати належала американці Анні Джарвіс, яка захотіла увічнити пам’ять про власну матір.

Українська діаспора в Канаді ще у 1929 році відзначила цей день. Почали його святкувати і у нас, але в 1939 році заборонили. І тільки після здобуття незалежності в Україну повернулося це чудове свято. Неможливо заборонити народу вшановувати матерів.

Із нагоди Дня матері відбулася презентація нової книжки-збірки патріотичної поезії «Сльози України» члена клубу «Літературна вітальня» Валентини Нестеренко. Вона теж мама. Має сина – спеціаліста зі комп’ютерів і доньку – економіста і менеджера.

Валентина Володимирівна працювала завідувачем поштового відділення у с. Буди Ічнянського району. Чоловік її – учасник бойових дій та АТО. Поетеса підготувала слайд-шоу, в якому розповіла про себе.

Писати вона почала не так давно. Та вже має поетичні збірки «Життя-спогади», «Чотири пори року». Сьогодні вона презентує нову – «Сльози України». Поетеса не минає політичних тем. У неї є вірші про Євромайдан, на якому її дорослі діти відстоювали європейське майбутнє власної країни. Багато творів про війну на Донбасі, АТО. Вона дуже хоче бачити Україну самостійною й щасливою країною. І не розуміє, чому все повернулося проти людей. Скільки ще молоді ми загубимо у так званому АТО? Такого тяжкого життя українці ще не мали. Зараз в розробці у Валентини Володимирівни нова книжка «Україна моя – доля моя».

Із новонародженою збіркою «Сльози України» Валентину Нестеренко вітали колеги по перу, працівники бібліотеки, голова Спілки афганців Ступак А.М.

Гостя з Іспанії Людмила Герасименко виступила з музичним номером – виконала під гітару популярні пісні іспанською та французькою мовами. А потім всі згадали українські народні пісні. Не можна забувати власне коріння.

Читайте новини ЧЕline у Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button