Суспільство

Об’єднані громади освоїли 95% субвенції: ремонтують дороги та будують школи

Об’єднані територіальні громади довели свою спроможність вирішувати самостійно питання місцевогозначення і свою здатність нести відповідальність за прийняті рішення.

Про це повідомляє Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Про це сказав Перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства В’ячеслав Негода, коментуючи журналістам результати використання громадами коштів субвенції, які держава виділила їм в 2016 році на розвиток інфраструктури.

«Ми отримали попередні дані з Держказначейства, які свідчать, що з одного мільярда гривень, виділених державою коштів субвенції на розвиток інфраструктури громад, 95% цих коштів вони вклали у оновлення та будівництво доріг, будівель шкіл, дитячих садків, медичних закладів, у будівництво центрів надання адмінпослуг, спортивних споруд, освітлення вулиць, придбання спеціалізованої техніки для комунальних потреб тощо.

Все це – розвиток територій громад і створення якісніших умов життєдіяльності для кожного їх мешканця, підвищення якості послуг.

Хоча скептики не вірили, що громади впораються з реалізацією проектів та освоєнням виділених коштів на ці проекти, не маючи відповідного досвіду. А вони впоралися і довели, що здатні самостійно господарювати на своїх територіях без вказівок з району чи області. То ж реформа місцевого самоврядування за принципом децентралізації і повноважень, і ресурсів є дієвою», — сказав Перший заступник Міністра.

Ще статті по темі

Back to top button