Суспільство

«Один, два, три… — як же вас порахувати»: чернігівських школярів обліковуватимуть

Понад 27 тисяч дітей нині залучені до освітнього процесу. Вони перебувають на обліку управління освіти Чернігівської міської ради. Та скільки з них зареєстровані в місті, чиновники не знають, а тому розробляють програму підрахунку «своїх» і «чужих».

Програму обліку на виконавчому комітеті презентував начальник Управління освіти міської ради: «Ми будемо залучати до цього працівників поліції і працівників дитячих поліклінік», — пояснив Василь Білогура.

Нагадаємо, чернігівські чиновники хочуть, аби витрати за навчання та виховання іногородніх дітей, а саме тих, які не мають чернігівської прописки, взяли на себе ті громади, де діти зареєстровані.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

4 коментарів

  1. Я если родители живут и работают в Чернигове хоть и прописаны в другом городе или селе то как тогда?? Налоги то они в бюджет города платят.

  2. Тобто, якщо я працюю в Чернігові та сплачую відповідно податки в Чернігові, але не маю прописки, то повинна ще додатково Чернігову сплачувати за навчання своєї дитини, чим порушуються конституційні права моєї дитини на безкоштовну освіту. Абсурд. І в такому випадку чи буде Чернігівська влада сплачувати Києву чи іншому місту України за тих дітей які прописані в Чернігові, але навчаються поза його межами?

  3. Тогда логично будет, чтобы город платил деньги сельсоветам, где работают прописанные в Чернигове. Например, «Эпицентр» расположен на территории сельского совета, психбольница тоже и т. д.

  4. На детях решил экономить … на новый фонтан не хватает!!!!Слов нет!!!!

Back to top button