Суспільство

Оголошено конкурс на проект музею Революції Гідності

Оголошено конкурс на найкращу проектну пропозицію для об’єкту «Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні — Музей Революції Гідності».

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі Українського інституту національної пам’яті.

Учасники конкурсу повинні подати проектну пропозицію меморіального простору в пам’ять про Героїв Небесної Сотні, розробити проектну пропозицію будівлі музею Революції Гідності, який повинен мати музейну та культурно-просвітницьку функції, розробити суспільний простір як складову меморіально-музейного комплексу.

Ділянка проектування меморіально-музейного комплексу розташована в центральній частині Києва, на Алеї Героїв Небесної Сотні.

«Меморіал повинен бути спрямований не на заморожування складної травматичної історії, а на створення майданчика для переосмислення важких історичних подій, краще розуміння теперішнього та консолідованого творення майбутнього», — повідомив під час прес-конференції Генеральний директор Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні — Музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

Конкурс буде проводитися анонімно, у два тури, із відкритою попередньою кваліфікацією.

Дві номінації — «Конкурс на меморіал» і «Конкурс під музей». Наприкінці першого туру конкурсу після публічного обговорення проектів журі визначить переможця першого і публічно оголосить підсумки цієї номінації. Потім проект меморіалу інтегрують у всіх конкурсних пропозиціях другого туру «Конкурсу під музей».

Офіційно результати конкурсу представлять 20 лютого та у травні 2018 року.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button