Суспільство

Опіки 85% тіла: вона бореться за життя (Фото)

Навесні багато хто став свідками людської недбалості, яку майстерно маскують під господарність. Так люди навмисно підпалюють сухі чагарники й торішню траву, не думаючи про наслідки. А вони, як запевняють рятувальники, дуже небезпечні. Як зразок трагічних наслідків випалювання сухої трави – дерево, яке, попри все, намагається вижити.

Обпечена вогнем ще з весни, береза стоїть на самісінькому узбіччі на шляху до села Покровське Менського району. Трохи обабіч дороги – цілісінький ряд обвуглених чагарників. Вони так і не вижили після пожежі, яка тут сталася.

А рятувальники повідомляють, що в Менському районі таких пожеж було багато: «Минулої весни в Менському районі ми зареєстрували 14 випадків випалювання сухої трави, – розповідає речник ДСНС у Чернігівській області Олександр Івченко. – Це загалом понад 30 гектарів площі».

На гасіння трави тільки в Менському районі доводилося викликати спецпідрозділи пожежників. А ті через неналежне ставлення людей до природи зазнали збитків у розмірі понад 500 тисяч гривень – це технічні витрати під час гасіння.

Однак значно більші збитки для ґрунту та самих рослин, запевняють біологи. І хоч законодавство забороняє палити суху траву, восени та навесні всі автомобілісти, проїжджаючи через Мену, звертали увагу на задимленість і вогняні пастки на узбіччях. Можливо, ця невмируща береза таки нагадає людям правила поведінки на природі.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button