Суспільство

Основні новини Чернігова і області – дайджест за 15 серпня

Внаслідок «педагогічної люстрації» в Україні планують звільнити майже 4 тисячі вчителів. Не омине «лихоманка» скорочення і Чернігівщину – в області хочуть закрити 50 шкіл і 8 реорганізувати.

Феноменальний успіх чернігівського авіамоделіста у Словенії – гуртківець Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді Микита Шолом переміг на Чемпіонаті світу з авіамодельного спорту.

У Чернігові з’явиться новий атракціон – дитячий паровозик. На цю забаву депутати Чернігівської міської ради готові «відстібнути» з міської казни майже мільйон гривень.

У Кіптях Козелецького району через серцевий напад водій не впорався з керуванням і потрапив у ДТП. А у селі Пакуль Чернігівського району перекинувся «Москвич» — водій загинув.

За добу в області трапилося три пожежі – підпал і замикання електромережі.

На Чернігівщині є своя «мініатюрна Швейцарія» – дендропарк «Тростянець». Шедевр садово-паркового мистецтва XIX століття знаходиться у Ічнянському районі.

На кордоні з Росією чернігівські активісти відбирають у водіїв георгіївські стрічки. Після інциденту з погромом у Чернігові російської машини з георгіївською стрічкою активісти з обласного центру та Ріпок вирішили провести профілактичну роботу на кордоні з Росією.

Чернігівський футбольний клуб «Десна» зіграв внічию з харківським «Геліосом».

Чиновники Чернігівщини всіляко намагаються сховати від журналістів правду про свинарники і корівники Козелецького геріатричного пансіонату, на які виділили майже півтора мільйона гривень.

Наймолодшим лауреатом цьогорічної Всеукраїнської акції «Герой-рятувальник року» став хлопчик з Чернігівщини.

Чергові «саботажницькі фокуси» чиновників – першому заступнику голови ОДА Леоніду Сахневичу керівники Сновського району пообіцяли провести профілактичні бесіди з громадами, які виступають проти децентралізації за схемою «один район – одна громада».

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Я один что-ли по нашим дорогам хожу? А по переходу около Украины? Как-то очень странно
    наш мэр видит пути увеличения туристической привлекательности города … Бл*ть, троллейбусов купить не могут, зато паровозик за лям – пожалуйста!

Back to top button