Суспільство

Особливий театр «Дивосад» збирає гроші на поїздку до Польщі

Традиційний «Фестиваль прекрасних театрів» у Польщі – мало не єдиний подібний мистецький захід у світі, адже участь у ньому беруть особливі творчі колективи – реабілітаційні, інтеграційні, соціально спрямовані, а на сцені грають дорослі й діти з особливими потребами.

Вкотре побувати на цьому фестивалі мріють і артисти чернігівського «Дивосаду».

Збирати кошти для здійснення своєї мрії вони почали ще на початку року, виготовляючи та продаючи різноманітні сувенірні вироби.

До речі, створюють ці листівки, магніти, картини, прикраси теж люди з певними вадами, які відвідують творчі майстерні Центру реабілітаційних послуг, що діє на базі благодійної організації «Аратта» в рамках проекту ЄС «Повноцінне життя!». А продають під час вистав «Дивосаду», адже глядачів завжди приходить чимало, та й відданих шанувальників у особливого театру за роки його існування з’явилося дуже багато!

Ще одним кроком у цьому напрямі стане показ прем’єрної музичної вистави театру «Дивосад» «Про Федота-стрільця» за п’єсою Леоніда Філатова на сцені Чернігівського молодого театру та ще й за участі «заслуженого Федота» нашого обласного центру – актора Валентина Макара. Побачити цю виставу можна буде в Молодому театрі найближчої п’ятниці, 26 травня, о 18.00, а придбати квитки – вже сьогодні в касі театру чи у художнього керівника театру «Дивосад» Ірини Пісні. Таким чином, професійні актори допоможуть акторам особливим у здійсненні їхньої мрії.

До речі, чернігівський «Дивосад» – єдиний колектив, що представляє Україну на «Фестивалі прекрасних театрів» і вже не один раз повертався з гран-прі.

«І для наших акторів, і для глядачів, без сумніву, ця вистава буде особливою, – зазначає Ірина Пісня. – Професійний і улюблений нами актор Валентин Макар уперше вийде з нами на сцену. Звісно, ми хвилюємося, звісно, готуємося особливо ретельно. До речі, коли наші актори виходять на сцену, то забувають про свої вади, вони не грають, вони проживають ці образи. Тому я переконана, що жоден глядач не залишиться байдужим! Нести світло й радість у цей світ так само можуть і люди, які мають особливі потреби. Особисто я дуже вдячна, що Молодий театр нам допомагає, підтримує. Сподіваюся, що відгукнуться й меценати, можливо, депутати міської чи обласної рад, підприємці, які також фінансово підтримають наших особливих акторів. Тож запрошуємо усіх до Молодого театру на нашу музичну виставу».

Більше фото з вистави можна переглянути за посиланням: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1266093773489408&set=pcb.1266095303489255&type=3&theater

Наразі величезну підтримку колективу «Дивосаду» надає благодійна організація «АРАТТА». На її базі діє Центр реабілітаційних послуг для людей з особливими потребами, тож особливі актори мають змогу відвідувати цей центр, проходити терапію з лікарем-реабілітологом, психологом, відвідувати творчі заняття та арт-терапію, зокрема, й засобами театрального мистецтва.

До відома: проект «Повноцінне життя!» підтримав Європейський Союз у партнерстві з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Спілкою Робітничих Самаритян-Грузія. У Центрі реабілітаційних послуг працюють групи денного перебування людей з особливими потребами.

До послуг клієнтів Центру: групові психологічні тренінги, майстерні з арт-терапії, індивідуальні консультації з психологом, заняття з фахівцем-реабілітологом. Таким чином «Аратта» сприяє позитивним змінам у житті людей з особливими потребами, адже наразі їх права на освіту, культурний розвиток і змістовне дозвілля залишаються обмеженими. Центр реабілітаційних послуг діє в Чернігові за адресою: вул. Станіславського, 40.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button