Суспільство

Освітянська містика чи популізм: Чернігівська міськрада продовжує каламутити воду

Баталії довкола ситуації, яка склалася із відміною надбавки у розмірі 20% за престижність вчителям Чернігова, вирують і досі. Міська влада дала чітку відповідь: мільйони на пляжі, фонтани і площі є, але на вчителів – немає. І крапка!

На сайті Чернігівської міської ради з’явилася цікава інформація про засідання пленуму Чернігівського міського комітету Профспілки працівників освіти і науки і чиновників.

На профспілково-чиновницькому пленумі визначили порушення законодавства стосовно зменшення з 1 січня надбавки педагогам Чернігова до 5%.

У публікації, зокрема, йдеться «у цьому засіданні взяли участь, зокрема, начальник управління освіти Чернігівської міської ради Василь Білогура та голова обласної організації Профспілки Тетяна Матвеєва. Його учасники прийняли рішення звернутися до депутатів Чернігівської міської ради, щоб вони на найближчій сесії підтримали рішення щодо збільшення видатків на оплату праці працівників закладів загальної середньої освіти на 38,8 млн грн».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Педагогічний зашморг»: депутати вимагають від Атрошенка зберегти надбавки вчителям

Цікавим є те, що в проекті змін до бюджету 2018 року, який розглянуть на черговій сесії міської ради, немає пункту про 38,8 мільйонів гривень – невраховані 8 мільйонів.

Побачимо чи дійсно профспілки будуть захищати освітян та чи підтримують їхні вимоги депутати? Хоча міська влада з самого початку обіцяла залишити освітянські доплати, але як бачимо – слова вкотре розходяться з ділом.

Прикро і те, що представники профспілки погодили зменшення надбавки з 1 квітня до 5 %. Як то кажуть, проковтнули «гіркий» для вчителів млинець.

28381457_738317553042784_1782859433_n

Ще статті по темі

3 коментарів

  1. Велике прохання до ЗМІ оприлюднити список тих депутатів , які погодяться прийняти таке рішення

  2. Профспілки — проститутки. Забрали і ладно.

  3. Профспілка змусила дотримуватись закону, де говориться, що про погіршення умов оплати праці слід попереджати за два місяці. Але це не значитить, що профспілка дала згоду на зменешення надбавки.

Back to top button