Суспільство

Пам’яті Героїв Крут — виставка у Держархіві області (Фото)

У Державному архіві Чернігівської області експонується фотодокументальна виставка «99-та річниця вшанування подвигу Героїв Крут».

Вона включає в себе близько 60 документів, які умовно можна об’єднати у два блоки.

Про це ЧЕline повідомили у Департаменті інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.

Перший — відтворює події, що відбувалися у січні 1918 року під станцією Крути на Чернігівщині. А також показує, як вшановувався подвиг юнаків десятиліття потому — в роки Другої світової війни, у післявоєнний період, у часи незалежної України.

Другий блок презентує документи, що увійшли до колекції під назвою «Герої не вмирають». Вона об’єднала першоджерела та копії документів бійців, які загинули під час антитерористичної операції на сході країни.

Ці матеріали – біографічні документи, повідомлення про смерть, посвідчення про нагородження орденами Богдана Хмельницького та «За мужність» тощо — передані на постійне зберігання до Держархіву області. Поряд з документами представлені фотографії героїв.

Участь у відкритті виставки взяли студенти Чернігівського професійного ліцею залізничного транспорту. Про перебіг подій під Крутами їм розповів співробітник Українського інституту національної пам’яті Сергій Горобець.

Держархів області запрошує всіх охочих оглянути експозицію «99-та річниця вшанування подвигу Героїв Крут».

Ще статті по темі

Back to top button