Суспільство

Патріотичні привітання: що найчастіше бажають українці одне одному

Із 24 лютого, коли росія пішла повномасштабною війною на Україну, привітання з днем народження набули іншого змісту, ніж були до початку війни. Головними словами-побажаннями українців стали «Перемога, Мирне небо та Мир». Таке дослідження провела платформа привітань Moonzori.

Якщо до війни люди вітали одне одного переважно словами класичних мирних побажань, на кшталт «здійснення мрій», «успіху в роботі» та «здоров’я», то тепер найактуальніші слова-привітання звучать так:«Божого захисту», «Божого благословення» та «Берегти себе». Здебільшого ці слова адресуються не тільки самому імениннику, а й його рідним і близьким. Загалом характер привітань за останній час набув духовного, а не матеріального змісту, зовсім з іншими життєвими цінностями.

В Україні також виріс запит у пошуковій мережі Google на патріотичні привітання. Це підтверджує графік Google Trends, який ми дослідили, зробивши вибірку з липня 2021-го по липень 2022-го. На графіку видно, що з кінця лютого 2022 року він різко виріс угору, порівняно з липня 2021-го по лютий 2022 року.

 

 

2022-07-27_145302

Скріншот: Moonzori.com

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У День Соборності України в Чернігові відбулася наймасштабніша патріотична акція

Хоч би які були побажання до дня народження, найголовніше зараз для українського народу – щоб у багатьох це свято було. Щоб Україна перемогла в цій визвольній війні та якомога менше втратила життів своїх людей.

Отримуйте оперативні новини Чернігівщини – підписуйтеся на наш Telegram-канал – https://t.me/CheLineTv

Ще статті по темі

Back to top button