НовиниСуспільство

Патрульні навчали школярів, як поводитись в складних ситуаціях

31 березня, патрульні поліцейські в рамках впровадження програми «Школа і поліція» відвідали першокласників ЗОШ № 25.

Мета візиту – проведення занять і лекцій на тему «Поведінка дітей в школі та поза навчальним закладом». 

Про це стало відомо з офіційної сторінки Патрульної поліції у Facebook.
Більш ніж шістдесят учнів розмістилися у просторій аудиторії музичного класу. Четверо патрульних, дві дівчини і двоє хлопців, привіталися із маленькими слухачами та розпочали свій урок.

Теми для заняття, «Дитина і незнайомець» та «Що робити, якщо ти загубився або заблукав», обирали з огляду на вік дітей – 6-7 років. Аби малечі було цікавіше, урок побудували у формі обговорення – поліцейські наводили приклади і ставили запитання, а першокласники пояснювали, що б вони робили в тій чи іншій ситуації.

Дітей настільки захопило спілкування, що від кількості піднятих рук поліцейські іноді губилися, не знаючи, кого спитати першим. А, коли патрульні запропонували рольову гру на обговорювану тему, школярі стали ледь стримуватися на своїх стільчиках – усі бажали взяти участь і приміряти на себе роль поганого дядька чи тітки, які умовляли піти дітей із собою під різними приводами.

Також першокласники дізналися, що потрібно робити, якщо вони загубилися чи заблукали. За допомогою патрульних вони засвоїли – у залежності від місця, де вони можуть опинитися, треба шукати зупинку громадського транспорту, магазин, пошту або будь-яке інше місце скупчення людей та звернутися до когось із дорослих.

Якщо ж вони побачать поліцейського чи патрульний автомобіль, то йти треба саме до них – поліція гарантовано надасть допомогу.  Наприкінці заняття патрульні подарували першокласникам корисні книжки. Але найцікавіше на них чекало попереду – на шкільному подвір’ї стояло два патрульних авто.

Діти із величезним захватом по черзі приміряли на себе бронежилети та світловідбиваючі жилети поліцейських, сиділи в салонах машин і навіть говорили через гучномовці.

Емоції переповнювали як школярів, так і самих патрульних. Вони ще довго не могли попрощатися одне з одним. Тож після фотографування на пам’ять поліцейські пообіцяли обов’язково повернутися.

 

Джерело: val.ua

Ще статті по темі

Back to top button