Суспільство

Перевезення пільговиків у залізничному транспорті приміського сполучення відшкодовуватиметься з міського бюджету

Чернігівська міська рада затвердила Програму компенсації пільгових перевезень окремих категорій громадян у залізничному транспорті приміського сполучення на 2016 рік. Розробником Програми є управління транспорту та зв’язку міської ради.

Про це ЧЕline повідомили у прес-службі Чернігівської міської ради.

Програмою передбачена компенсація з міської скарбниці перевізнику, який здійснює пільгові перевезення пасажирів та перевезення пасажирів за регульованими тарифами відповідно до Закону України «Про залізничний транспорт».

У Чернігові пільговий проїзд окремих категорій громадян-пільговиків 11 рейсами поїздів приміського сполучення, зокрема з Чернігова до Ніжина, Неданчичів та Горностаївки, забезпечує регіональна філія «Південно-Західної залізниці».

Виходячи з фінансових можливостей міського бюджету Чернігова, для забезпечення реалізації Програми планується виділення коштів у розмірі 575 тис грн.

Довідкка. До 2016 року у Державному бюджеті України передбачались видатки на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян, визначених законодавством. Наприклад, у 2015 році з Державного бюджету було виділено у вигляді компенсації за пільговий проїзд 432100,00 гривень на залізничний транспорт та додатково міською радою надавалась пільга в розмірі 30% по сплаті земельного податку, що складала 1198930,00 тис. грн.

З 2016 року в Законі України “Про Державний бюджет України на 2016 рік” видатки на відшкодування коштів за перевезення пільгових категорій громадян на залізничному пасажирському транспорті відсутні.

Ще статті по темі

Back to top button