Суспільство

Перша патронатна сім’я в області з’явилася на Варвинщині

Сім’я Віктора Роговського з Варвинського району стала першою в Чернігівській області сім’єю патронатного вихователя.

Сімейний патронат – це комплексна соціальна послуга, що передбачає тимчасовий догляд, виховання та реабілітацію дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками складних життєвих обставин або на період прийняття рішення про набуття статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування та визначення форм її влаштування.

Щоб стати патронатними вихователями, Віктор та Світлана Роговські пройшли навчання у столиці за відповідною програмою.

А 22-23 серпня у селищі Варва відбулися тренінгові заняття міждисциплінарної команди з підтримки патронату у громаді. До складу такої команди входять спеціалісти центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей, закладів освіти, охорони здоров’я, управлінь праці і соціального захисту населення, ювенальної поліції.

На сьогодні в Україні створено 12 таких сімей, у них виховувалося понад сто дітей, з них: 32 дитини повернули до біологічних батьків, 32 — усиновили, 10 — влаштовано під опіку, 18 — у прийомні родини та дитячі будинки сімейного типу.

Проект «Сімейний патронат» здійснює МБО «Партнертсво «Кожній дитині» спільно із Міністерством соціальної політики України.

Джерело:  Чернігівський обласний центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Instagram та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button