Суспільство

Перші в Україні марксмени завершили спецпідготовку в «Десні»

Вже сьогодні, 24 лютого, перші в Україні марксмени після спецпідготовки в Навчальному центрі «Десна» повернуться до своїх бойових підрозділів.

Поняття марксмена, тобто піхотного снайпера, виникло у Збройних Силах Сполучених Штатів Америки. Головне завдання марксмена — успішне ураження ворога на відстані до 600 метрів. Це такий собі супербоєць у складі свого підрозділу, який має ліквідувати цілі, недоступні звичайному стрільцю. Зброя марксмена — автомат, але модернізований і поліпшений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові пенсіонери Чернігівщини отримуватимуть підвищені пенсії

Бійці, які стали першим, експерементальним курсом, вважають нове бойове завдання чи не місією, адже розуміють, що на них покладена величезна відповідальність. Тож і підкреслюють — таких «супербійців» необхідно мати у кожному взводі не менше трьох. З огляду на те, що завдання, поставлене Начальником Генерального Штабу Головнокомандувачем ЗСУ генералом армії України Віктором Муженко полягає саме у активній та якісній підготовці марксменів, план по наповненню військ «супербійцями» буде виконаний.

ЗАРАЗ ЦЕ ЧИТАЮТЬ: В Україні офіційно завершена АТО: що це значить

Джерело: прес-служба Навчального центру «Десна»

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Ну, звідки в українські мові слово МАРКСМЕН? Хіба всі українці його розуміють? MARKSMAN перекладається як влучний стрілець або снайпер. Самі ж паплюжите українську мову або перекладачів немає.

Back to top button