Суспільство

Під Черніговом випробували унікальну зброю (Фото)

На військовому полігоні у Чернігівській області «Укроборонпром» провів випробування нових ракетних комплексів, мінометів, безпілотного БТР «Фантом-2» та нової термобаричної зброї.

За ходом випробувань спостерігав Секретар РНБО України Олександр Турчинов, який особисто перевірив ефективність зброї, яка виготовлена підприємствами-учасниками Держконцерну «Укроборонпром».

181256

Про це йдеться у повідомленні державного концерну.

Вперше пройшов відриті випробування безпілотний БТР «Фантом-2», який отримав нове шасі 8х8 та подовжену платформу, яка дозволяє розмістити на ньому більш потужні бойові модулі. Для опрацювання нової машини, на нього був встановлений бойовий модуль із ракетами РС-80, які дозволяють створити ефект «Граду» на полі бою.

181262

Під час випробувань пройшов перевірку протитанковий ракетний комплекс «Стугна-П», який першим пострілом знищив умовну ціль на відстані біля 3 км, при максимальній дальності пострілу біля 5 км. Завдяки дистанційному пульту керування, наведення ракети на ціль було здійснене на відстані біля 50 метрів. У реальних бойових умовах це дозоляє забезпечити повну безпеку оператора “Стугни-П”.

181284

Випробування також пройшов легкий переносний ракетний комплекс “Корсар”, який, як і “Стугна-П”, розроблений “КБ Луч”, що входить до складу “Укроборонпрому”. Стрільба з цього комплексу велась на максимальну дальність у 2.5 км., а влучання першої ж ракети у ціль, підтвердило високі характеристики “Корсару”.

Тестування також пройшли 60-мм та 120-мм міномети від ПАТ “Маяк”.

За словами Олександра Турчинова, саме 60-мм міномет вкрай необхідний у військах, завдяки своїм компактним розмірам та здатності вести точний ефективний вогонь із закритих позицій.

Особливу увагу Секретар РНБО приділив успіхам підприємств “Укроборонпрому” у розробці термобаричної зброї, а саме гранатам РГТ-27С та РГТ-27С2 від ДП «МФ «Артем», які здатні випалити все живе у приміщенні об’ємом 13 м3. А також РПВ-16, який розроблений та виготовляється на “НДІХП”, що входить до складу “Укроборонпром – реактивному вогнемету, який забезпечує ураження противника на дальності біля 1 км.

Ще статті по темі

Back to top button