Суспільство

Під Ніжином завершили посів у лісових розсадниках (Фото)

Державне підприємство «Ніжинське лісове господарство» завершило посів у лісових розсадниках.

Про це ЧЕline повідомили в прес-службі ДП «Ніжинське лісове господарство».

Відтворення лісових насаджень – справа кропітка. Все починається з насіння, його ж відбирають тільки з плюсових і елітних дерев.

За словами інженера лісових культур ДП «Ніжинське лісове господарство» Наталії Демочки, якість насіння перевіряє лісонасіннєва інспекція: якщо висновки задовільні – насіння висівають у постійні або тимчасові розсадники.

«Цієї весни ми посіяли 1,1 гектара розсадників, каже інженер. – 50 соток дуба та 60 соток сосни, уточнює Наталія Василівна. – Саме в розсадниках дбайливі руки спеціалістів доглядатимуть за сходом насіння, із нетерпінням чекатимуть на перші паростки».

Через рік чи два сіянці викопають і висадять на постійне місце туди, де через роки зеленітиме густий молодняк.

Цієї весни працівники лісгоспу засадили власними саджанцями 113,4 гектара лісу. Це нові лісові культури, які треба ще вберегти.

Ніжинське підприємство унікальне тим, що тут функціонує найбільша на Чернігівщині лісонасіннєва база. Вона представлена постійними лісонасіннєвими ділянками на площі 284,1 гектара та генетичними резерватами, площею 56,5 гектара. Ніжинські ліси відомі ще й своїми 66-ма заповідниками, які, як стверджують вчені, переживають справжню другу молодість.

Саджанцями ж лісівники засаджують не лише власні площі, але й наповнюють бюджет установи. Цього річ у лісгоспі продали 540 тисяч саджанців сосни. Головними покупцями виступили райагролісгоспи.

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button