Суспільство

Підвербна хоче заміж: найстарша мама розповіла про свою мрію

Завтра, 22 лютого, виповниться шість років одній із найбільш унікальних дівчаток України – дочці чернігівської пенсіонерки Валентини Підвербної.

Жінка народила дитину у віці 65 років за допомогою штучного запліднення, ставши найстаршою мамою в Україні. Гроші на цю операцію вона збирала кілька років, відкладаючи з пенсії та виручки, отриманої на ринку.

Валентина Григорівна розповіла, як виховує свою Анну-Марію.

ПРО СВЯТО ТА ДОНЬКУ

Напередодні дня народження дочки ми застали 71-річну Підвербну вдома. Вона вже планує, як відзначатиме свято.

«Будемо завтра вдома. Я спеціально купила курочку, зварю доньці, вона любить таке м’ясо, — каже Підвербна. — Вона у мене дуже розумна, хочу, щоб вона такою і росла, щоб мені не соромно було за неї. Вона вже танцює і співає дуже добре. Чи вміє писати і читати? Не скажу, щоб не наврочити. Головне, щоб вона вдало вийшла заміж».

Валентина Григорівна не проти влаштувати й особисте життя.

«Хотілося б вийти заміж, але тільки за хорошу людину, за такого, який любив би і мене, і мою дочку», — говорить Підвербна. І додає, що її донька, як і будь-яка інша дитина, любить побешкетувати: «Раніше ми з нею дивилися телевізор, але якось вона вдарила по ньому, від нього повідлітали деталі.

В результаті я його викинула, а нового телевізора нам не треба. Буває, звісно, що сварю її, коли вона нашкодить. Було й таке, що поламала всі меблі, а колись ці меблі були новими».
ПРО МРІЮ

Мріє жінка про власний город. За словами Валентини Григорівни, з 2011 року їй допомагає знайома, яка живе за кордоном: «Звісно, мені нелегко, на ринку вже не торгую. Хотілося б обзавестися дачею, щоб вирощувати там овочі, яблуньку посадити для дочки.

Намагалася якось отримати ділянку, але роздавали землю тільки біля кладовища, а мені таке місце не потрібно. Справа в тому, що колись я втратила дитину, тому дивитися на кладовище нестерпно», — зі сльозами говорить Валентина Григорівна.

ПРО СЕНС ЖИТТЯ

«Я зрозуміла, що сім’я і діти подовжують життя, на відміну від самотності, — міркує Підвербна. — Усім, хто говорив, що дитину в мене треба забрати, відповім так: ну їх у баню! Мені є для кого жити, дитина для мене – сенс життя, я за дочку готова життя віддати. Вона мене дуже любить і я її. Мене ніколи не зрозуміють ті люди, у яких життя добре влаштоване. Дякую Богу і лікарям за дитину, я зараз дивлюся на неї і не натішуся».

З ІНШИМИ НЕ ГРАЄТЬСЯ

Сусіди Підвербної по під’їзду розповіли нам, що ніколи не бачили, щоб Аня гралася з іншими дітьми: «Валя вважає, що чужі навчать її дочку пити і курити. Взагалі спілкується з нею командним тоном. Але, треба віддати належне, дуже стежить за її здоров’ям – ніколи не бачили Аню застудженою», — розповіла нам сусідка Підвербної.

Джерело: Сегодня

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Доктора, который это сделал, я бы подвесила за причинное место! Когда видишь, как эта мамаша обращается со своей девочкой несчастной, то в душе всё переворачивается. Да и девочке уже давно нужна помощь психиатра.

Back to top button