Суспільство

Піротехніки Чернігівщини отримали техніку від японців

1 грудня в Києві відбулася церемонія передачі 12 оперативних піротехнічних машин для ДСНС України, що були закуплені Дитячим Фондом ООН (ЮНІСЕФ) за фінансової підтримки Уряду Японії.

Про це ЧEline повідомили в Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

«Проведення робіт з гуманітарного розмінування як на території Донецької та Луганської областей, так і по всій країні, є нині одним із основних напрямів діяльності ДСНС. Саме тому сучасні автомобілі дадуть змогу підвищити мобільність піротехнічних груп і забезпечать виконання в повному обсязі поставлених перед ними завдань», — зазначив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

Надзвичайний та Повноважний Посол Японії в Україні Шегекі Сумі запевнив, що Уряд Японії і надалі допомагатиме як ДСНС, так і Україні загалом, аби мирне населення було захищене від мінної небезпеки.

Транспортні засоби будуть передані до піротехнічних підрозділів ДСНС у Київській, Житомирській, Закарпатській, Кіровоградській, Полтавській, Тернопільській, Харківській, Черкаській, Чернівецькій, Чернігівській областях, а також до 2-го Спеціального центру швидкого реагування ДСНС (м. Дрогобич Львівської області) та Навчального центру оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС (м. Мерефа Харківської області).

Ще статті по темі

Back to top button