Суспільство

Пішов з життя Петро Мороз – заслужений артист України

Із сумом сповіщаємо, що 27 квітня 2017 року пішов з життя Петро Мороз – заслужений артист України, який багато років пропрацював у Чернігівському обласному академічному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка.

Мороз Петро Васильович народився 29 січня 1931 року у с.Куликівка на Полтавщині. Закінчив Харківський театральний інститут.

У Чернігівському облмуздрамтеатрі Петро Васильович працював протягом 1964 – 2014 років. За час роботи в театрі він зіграв більше ста різнопланових ролей у різножанрових виставах. Серед його кращих робіт такі, як Іван Піддубний («Під чорною маскою» Л. Лядової), Блюхер («Коли мертві оживають» І. Рачади), Микола Задорожний («Украдене щастя» І. Франка), Городничий («Ревізор» М. Гоголя), Гриціян («Весілля в Малинівці» О. Рябова), Гнат («Назар Стодоля» Т. Шевченка), Кум Цибуля і Солопій Черевик («Сорочинський ярмарок» за М. Гоголем), Хома Ґудзь («Фата моргана» за М. Коцюбинським), Голова («Майська ніч» за М. Гоголем), Ангел («Дикий Ангел» О. Коломійця), Михеїч («Живи і пам’ятай» В. Распутіна), Омелько («Мартин Боруля» І. Карпенка-Карого), Апраш і Лопух («Циганка Аза» М. Старицького), Лорд Гардінер («Марія Тюдор» В. Гюго), Анхіз («Енеїда» І. Котляревського), Капулетті («Ромео і Джульєтта» В. Шекспіра), Виборний («Наталка Полтавка» І. Котляревського), Головань («Грушенька» за М. Лєсковим), Васков («А зорі тут тихі…» Б. Васильєва), Степан («Безталанна» І. Карпенка-Карого), Максим Книш («Жіночі пристрасті» за І. Нечуєм-Левицьким), Герасим Калитка («Сто тисяч» І. Карпенка-Карого), Очумєлов («Весілля з генералом» за А. Чеховим), Дядько Лев («Лісова пісня» Лесі Українки), Собакевич («Мертві душі» М. Булгакова за М. Гоголем), Іван («Без вини винуваті» О. Островського), Старий синьйор («Дуже старий синьйор з великими крилами» А. Курейчика) та багато інших.

Колектив театру висловлює співчуття рідним і близьким Петра Васильовича у зв’язку з трагічною втратою.

Світла пам’ять про талановитого актора Петра Мороза залишиться у серцях вдячних шанувальників театрального мистецтва.

Колектив театру

Прощання з Морозом Петром Васильовичем відбудеться 29 квітня 2017 року з 10.00 до 10.45 у приміщенні Чернігівського облмуздрамтеатру (центральний вхід, фойє).

Читайте новини ЧЕline у соціальних мережах Вконтакте та Facebook.

Ще статті по темі

Back to top button