Суспільство

Після новорічних свят у Ніжині запрацює дві зали нового кінотеатру

Ніжинці з ностальгією згадують ті часи, коли у місті був повноцінний кінотеатр під назвою «Космос», де не одне покоління містян і гостей дивилося кіно на широкому екрані.

У 90-ті роки цей заклад перетворився на розважальний центр для молоді, де мало чи не щовечора проводилися дискотеки. З часом кінотеатру не стало – його закрили, а саму будівлю у двохтисячних продали й оточили від «цікавих» людських очей високим парканом.

Проте, ніжинців не полишала надія, що кінотеатр у місті все ж буде.

У жовтні 2013 року почалася реконструкція занедбаного приміщення. Роботи проводило Київське ТОВ «Сагла», а ніжинці із завмиранням подиху знову чекали на кінотеатр. Але яким же було розчарування, коли у 2014 році в новій будівлі під назвою «Ніжин-сіті» «оселилася» ТЦ «Фора». А де ж кінотеатр?

І ось нарешті, нещодавно забудовниками було презентовано його проект. Кінотеатр буде розміщуватися на другому поверсі «Ніжин-сіті». Проект орієнтований на відкриття двох кінозалів (великого на 120 місць і малого – на 50 місць), дворівневого дитячого майданчика площею 500 квадратних метрів і ресторану в холі приміщення. Представники забудовника висловили побажання надати комплексу історичну назву «Космос» (назва кінотеатру, що розташовувався на цьому місці раніше).

Сайт «Нежатин» повідомляє, що нині облаштування кінотеатру перебуває на етапі завершення, і вже наприкінці зими ніжинці будуть дивитися кіно на широкому екрані.

Джерело: Нежатин

Ще статті по темі

Back to top button