Суспільство

Після трагедії у Сираях поліцейські роздали школярам флікери

Правоохоронці управління превентивної діяльності ГУНП в Чернігівській області провели профілактичну акцію для школярів Сираївської школи. Поліцейські роздали їм світловідбиваючі елементи, щоб водії бачили дітей здалеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На центральному каналі обоворювали смертельну ДТП на Козелеччині.

У цьому селі, розділеному «київською» трасою, непоодинокі випадки травмування і загибелі пішоходів саме увечері та вночі. Тож поліцейські розповіли школярам-пішоходам як дбати про безпеку та в який спосібиділити себе на дорозі світловідбиваючими елементами в темну пору доби та в умовах недостатньої видимості. Поліцейські роздали флікери й місцевим дорослим.

Майже щодня на Чернігівщині трапляються дорожньо-транспортні пригоди за участю пішоходів. Часто винуватцями аварійних ситуацій стають саме пішоходи. Це трапляється через неуважність чи тому, що людина банально не знає правил дорожнього руху.

В 2017 році на дорогах області з вини пішоходів сталося 56 дорожньо-транспортних пригод, в яких 26 осіб загинуло та 39 отримали тілесні ушкодження. В новому 2018 році на автошляхах Чернігівщини вже сталося 14 дорожньо-транспортних пригод за участю пішоходів, в яких 3 пішоходи загинули та 12 отримали тілесні ушкодження.

Як свідчить статистика, більшість пригод відбувається у темний час доби. Водій бачить тільки ту частину дороги, яка освітлена фарами його автомобіля. При цьому здатність очей сприймати світлові контрасти стає гіршою, ніж при денному світлі. Особливо важко у темряві помітити пішоходів, велосипедистів та гужовий транспорт.

Видимість пішохода з прикріпленим до одягу, дитячого візку чи велосипеда флікером збільшується з 25-40 метрів до 130-140 метрів, що дає змогу водієві заздалегідь помітити його.
Доведено, що застосування світловідбиваючих елементів знижує ризик наїзду автомобіля на пішохода в темну пору доби на 85%. Це дозволяє зменшити кількість травмованих та загиблих на дорогах більше ніж в 6,5 разів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дорожники приховують вартість острівця безпеки.

Поліцейські проводили профілактичну роботу у Сираях, адже саме тут наприкінці 2017 року в густому тумані автомобіль збив мати та двох неповнолітніх дітей, які загинули. Декількома днями пізніше там же автомобіль на смерть збив старенького дідуся. За словами заступника начальника Управління превентивної діяльності ГУНП Євгена Чепи, поліцейські будуть продовжувати роботи аналогічні акції у школах та на вулицях Чернігівщини.

Ще статті по темі

Один коментар

  1. Отримай «флікер» на груди від представника відділу ГУНП — і ти можешь потрапити у темну пору доби до лікарні» Так можна озаглавити цей матеріал! Тільки бездушний поліціянт міг дитині почепити «флікер» на груди, порушуючи всі правила носіння світловідбиваючих елементів!

Back to top button